Aggressiivin alkuperäAggressiivi itse on jo niin vanha juttu ja löytyy netistäkin niin monesta paikasta, etten oheista sitä tähän - eikä se aivan suoranaisesti liity myöskään alkuperätutkimukseen, vaikka raja tieteen ja fantasian välillä onkin viime vuosina pelottavaa vauhtia käynyt yhä läpäisevämmäksi. Sen sijaan valaisen lyhyesti aggressiivin alkuperää.

Aggressiivin idea syttyi joskus vuonna 1999 jossain Franzeniassa, Helsingin yliopiston Suomalais-ugrilaisen laitoksen syövereissä, kun minulle selvisi, että komin kielessä on sijamuoto nimeltä egressiivi. Totuus on siis lähes tarjaa, ja ainakin selvästi tarua ihmeellisempi.

Saman vuoden lopulla nykysuomalaisen aggressiivi-moduksen käyttöä esiteltiin Siulaset-ainejärjestölehdessä, ja vuoden vaihteessa teksti julkaistiin Suomen kuvalehden Millennium-numerossa (1/2000). Nykyään aggressiivi löytyy hakukoneitse sekä kahdella että yhdellä g:llä laskemattomilta (ainakin humanistin laskupäällä) sivustoilta.

Alkuperäinen tekstini päättyy mainintaan viittomakielisestä käytöstä, joten sen jälkeen tulevista mahdollisista lisäyksistä en ansaitse kyseenalaistakaan kunniaa. Yrittäkää ymmärtää, olin silloin nuori ja flegmaattinen.
Takaisin pääsivulle